В ОНАХТ пройшов фінал Всеукраїнської олімпіади з програмування

10 — 12 жовтня 2018 року в Одеській національній академії харчових технологій відбувся III (фінальний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування у другій групі за форматом міжнародної олімпіади з програмування ACM ICPC.

48 команд отримали право виходу в III етап олімпіади у вересні в своїх регіонах, кожна команда складалася з трьох осіб (віком до 24 років), в ній могли брати участь студенти, аспіранти, а також школярі.

Наша академія вже втретє приймала такі престижні Всеукраїнські змагання, що проводяться під егідою Міністерства освіти і науки. Це показує високий рівень розвитку інформаційних технологій в ОНАХТ і наявність потужного парку комп’ютерів на Обчислювальному центрі академії. Під час змагань не можна допустити жодного збою жодного комп’ютера (в цьому випадку можуть бути пред’явлені претензії від команди, яка працювала на цьому комп’ютері), всі відповіді повинні online передаватися на сервер перевірки (тобто потрібно підтримувати високошвидкісний канал Інтернет) — наша техніка і обслуговуючий персонал не підвели — жодного нарікання!

Визначення переможців проводилося в 4 номінаціях: група педагогічних вузів, група природничих вузів, група вузів I-II рівня акредитації (технікуми, коледжі), шкільний дивізіон.

Командам було запропоновано для вирішення 12 завдань різної складності, тривалість змагань — 5 годин без перерви. Для підтримки фізичного стану змагаючих всім була запропонована гаряча піца — дякуємо спонсорам! Перевірка рішень здійснювалася через Інтернет в реальному часі, помилки суддівства практично виключені, тому за три роки проведення олімпіад в академії не було жодної апеляції. Боротьба була дуже наполеглива, жорстка — адже сюди приїхали не новачки, а вже практично аси програмування (вони ж з успіхом пройшли попередніх два етапи змагань в своїх регіонах).

Урочисте закриття олімпіади та нагородження переможців пройшли 12 жовтня в конференц-залі академії Б-210, численних гостей вітали представники оргкомітету олімпіади, студентський клуб ОНАХТ продемонстрував кращі номери художньої самодіяльності. Керівники команд, які приїхали на турнір, в своїх виступах відзначили високий рівень проведення цих змагань, а також традиційну одеську гостинність.

Відкриттям олімпіади цього року стала чудова підготовка учасників шкільного дивізіону — вони стали переможцями в абсолютній першості, обігнавши студентів вищих навчальних закладів! Кращою була команда UPML_KlassB Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серед студентів краще за всіх виступила команда ZSTU_4yx4yx Житомирського державного технологічного університету.

Від нашої академії в олімпіаді брала участь команда студентів факультету Комп’ютерної інженерії, програмування і кіберзахисту, які виграли це право на змаганнях II етапу олімпіади в Миколаєві. І наші конкурсанти не підвели академію — у впертій боротьбі вони зайняли призове третє місце в групі природничих вузів!

Вітаємо студентів команди ONAFT_NewCommersInIT 2.0 і бажаємо їм подальших перемог!