перемога наших студентів в Міжнародному конкурсі по WEB-дизайну

Міжнародний відкритий конкурс по WEB-дизайну та комп’ютерної графіки серед студентів та учнів, який щорічно проводить Вінницький національний технічний університет,

в черговий раз зібрав під свої прапори понад 1500 учасників. З кожним роком конкурс стає все більш популярним, все більше молодих людей долучаються до створення комп’ютерних персонажів, доступної анімації, фантастичних пейзажів. Цьому сприяє також стрімкий прогрес у розвитку спеціалізованого програмного забезпечення, що дозволяє реалізовувати на комп’ютері найсміливіші мрії і думки.

Серед учасників цього року — четверо студентів факультету Комп’ютерної інженерії, програмування і кіберзахисту Одеської національної академії харчових технологій, які дерзнули представити свої роботи на суд журі цього конкурсу — Вілков Вадим (4 курс), Бойцова Марія (2 курс), Слободенюк Назар (3 курс ), Рогожкіна Карина (1 курс). І всі вони стали призерами цього конкурсу! Вітаємо!

Інтерес до WEB-дизайну та комп’ютерної графіки різко підвищився у студентів факультету КІПіКЗ після проведення в нашій академії хакатонів по створенню комп’ютерних ігор GameDev Open Cup Odessa 2019 і Global Game Jam 2020. Хлопці та дівчата відчули смак до цих найцікавіших змагань, зрозуміли, що «не боги горщики обпалюють», що вони теж можуть створювати свої комп’ютерні світи. І одночасно з цим прийшло розуміння того, що потрібно ще багато пізнати, вивчити, спробувати. І масова участь наших студентів у відкритому конкурсі з WEB-дизайну тому підтвердження.

Серед цілей цього конкурсу — підвищення рівня знань, умінь і навичок серед студентів і учнів в області Інтернет-технологій та комп’ютерної анімації, а також пошук нових стратегій, методів і моделей використання всесвітньої мережі. У конкурсі цілих 9 номінацій (наприклад, «Краща графічна реалізація», «Краща програмна реалізація», «Краще інформаційне наповнення» і т.д.). Номінацію при подачі роботи визначає заявник, тобто студент, однак вона може бути скоригована оргкомітетом. Робота може бути представлена ​​тільки в одній номінації. Учасник конкурсу подає на конкурс вихідні коди роботи або подає роботи у форматах тих пакетів програм, в яких вона виконана.

Наші студенти подали свої твори в номінації «Краща 2D-растрова графіка» (Рогожкіна Карина, Бойцова Марія) і в номінації «Краща 3D графіка» (Вілков Вадим, Слободенюк Назар). У роботах цих номінацій оцінювалися насамперед оригінальність (своєрідність, самобутність, несхожість на іншу подібну роботу, оригінальність сюжету та ідеї), закінченість (наскільки основна ідея реалізована в роботі), художність (художня виразність і естетика роботи), настрій (яскравість і рівень емоцій , викликаних при перегляді роботи), композиція (наявність і дотримання перспективи, гармонія кольорових і шрифтових рішень), оптимізація (відповідність розміру файлу і роздільної здатності функціональному призначенні роботи) і технічність (рівень володіння технічними аспектами комп’ютерної графіки). Перераховані вимоги досить жорсткі, і тим відрадніше, що підготовка наших студентів дозволяє їм брати участь на рівних в змаганнях з кращими студентами нашої країни в області IT-технологій!

До складу журі конкурсу входять фахівці в галузі WEB-технологій, дизайну, комп’ютерної графіки та анімації, прикладного програмного забезпечення, тому вони могли оцінити представлені роботи у всіх необхідних аспектах. І ось результат — в своїх номінаціях наші студенти вибороли 2 місце (Рогожкіна Карина, Вілков Вадим) і 3 місце (Бойцова Марія, Слободенюк Назар)! Поздоровлення також приймають їх наставники, які успішно підготували своїх вихованців до цих змагань — старший викладач кафедри Комп’ютерної інженерії Жуковецкая С.Л. і асистент кафедри Інформаційних технологій та кібербезпеки Болтач С.В.!

Здається, що цей успіх спонукає багатьох студентів нашої академії до участі (і перемозі) в престижних конкурсах і змаганнях в області Інтернет-технологій!