СТИПЕНДІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КОСМІЧНОГО АГЕНТСТВА ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ НАУКОВЦІВ

Державне космічне агентство України активізувало співпрацю з Європейським космічним агентством (ЄКА) щодо інтеграції України до ЄКА, яке пропонує надання стипендій для проведення науково-дослідницької діяльності з космічної тематики для українських наукових та інженерних фахівців відповідної кваліфікації, зокрема у наступних директоратах ЄКА:

1. Директорат програм спостереження за Землею.

2. Директорат науки (астрофізика, фізика Сонця, дослідження Сонячної
системи).

3. Директорат технологій, інжинірингу та якості.

4. Директорат телекомунікацій та комплексних прикладних засобів.

Кандидати на отримання стипендії повинні мати ступінь постдокторанта наук (доктора наук) і виконувати роботу/дослідження в одній із програмних галузей, які охоплює ЄКА. Однак ЄКА також готове розглянути резюме особливо підходящих кандидатів, які перебувають в процесі написання докторської дисертації.

Термін стипендії становить 4-6 місяців залежно від роботи, яку кандидат буде виконувати в рамках ЄКА.

Для участі необхідно на електрону пошту yd@nkau.gov.ua надіслати наступні дані (українською та англійською мовами): CV кандидата; пропонована тематика дослідження (включаючи описання змісту та очікуваних результатів; обґрунтування доцільності отримання стипендії на проведення дослідження в ЄКА).

За більш детальною інформацією звертайтесь до Юрія Тарлака (+38 0932936003, torlak@nkau.gov.ua, torlak.yuriy@gmail.com).

З побажаннями успіхів та мирного неба,
Навчальний центр організації освітнього процесу